شوری آب سبب آسیب به نخل و پایین آمدن کیفیت محصول می‌شود
شوری آب سبب آسیب به نخل و پایین آمدن کیفیت محصول می‌شود
شوری آب و تنش‌آبی موجود، باعث کاهش محصول خرما میشود

 مدیر جهاد کشاورزی خرمشهر با بیان اینکه ۲۵۰۰ هکتار کشت شلتوک در شهرستان انجام شده است، بر لزوم تبعیت کشاورزان از ممنوعیت کشت شلتوک تاکید کرد.

یاسر شریفی در گفت و گو با ایسنا در خصوص کشت تابستانه در خرمشهر اظهار کرد: ما یک الگوی کشت مصوب داریم و طبق این الگوی کشت، محصولاتی مانند لوبیا، ماش، ذرت، سورگم، کنجد و… در دستور کار قرار گرفت و نخیلات نیز به عنوان کشت دائمی ما است.

وی بر لزوم تبعیت کشاورزان از ممنوعیت کشت شلتوک، ادامه داد: متاسفانه کشاورزان به دلیل سودآوری و راحتی کشت شلتوک، محصولی را که کشت آن ممنوع بوده را کشت کردند و در حال حاضر ۲۵۰۰ هکتار کشت شلتوک در شهرستان انجام شده است.

مدیر جهاد کشاورزی خرمشهر بیان کرد: در کنار این محصولات کشاورزان ما یکسری گیاهان دارویی مانند شنبلیله، گشنیز، چای ترش و نعناع نیز کشت می‌کنند. این محصولات معمولا در مناطقی مانند حفار، شلمچه و جزیره مینو کشت می‌شوند که متاسفانه شوری آب به قدری بالا است که باعث از بین رفتن گیاهان و محصولات شده است.

وی در خصوص سطح اراضی کشت تابستانه در خرمشهر نیز اظهار کرد: در این زمینه حدود ۳ هزار هکتار نخیلات، ۲۵۰۰ هکتار شلتوک و ۷۰۰ هکتار محصولات دیگر کشت شده است.

شریفی در مورد پیش‌بینی برداشت خرما در سال جاری، بیان کرد: ما در شرایط خاص و خیلی سختی قرار داریم. شوری آب سبب آسیب به نخل و پایین آمدن کیفیت محصول می‌شود، اما پیش‌بینی ما این است که امسال ۱۲ هزار تن خرما برداشت کنیم؛ با توجه به شوری آب و تنش‌آبی موجود، ممکن است تا کاهش عملکرد را در این زمینه داشته باشیم.

وی گفت: تامین آب خرمشهر فقط از رودخانه کارون صورت می‌گیرد. در حال‌ حاضر ۵۰۰ متر مکعب بر ثانیه آب از سد گتوند رهاسازی شده است و موج اصلی آب تا شب احتمالا پشت سد مارد خواهد رسید و در سد مارد EC آب از ۱۰ هزار به ۶ هزار میکروموس رسیده و در حال کاهش است.

مدیر جهاد کشاورزی خرمشهر در خصوص روند کشت چای ترش در شهرستان نیز گفت: کشت این محصول از ۱۰‌ اردیبهشت آغاز شد و تا ۱۰ خرداد ادامه داشت و سطح زیر کشت چای ترش ۸ هکتار است.

وی در خصوص توسعه کشت چای ترش اظهار کرد: برای توسعه این محصول با چالش‌هایی رو به رو هستیم. کشت و برداشت این محصول به صورت دستی است و کشاورزان نمی‌توانند به صورت دستی این محصول را کشت کنند و معمولا به این دلیل در سطوح یک تا دو هکتاری کشت می‌شود.

شریفی افزود: بازارپسندی خوبی دارد اما متاسفانه هنوز چرخه مکانیزاسیون آن کامل نیست تا بتوان آن در سطوح بالا توسعه داد.

مدیر جهاد کشاورزی خرمشهر در خصوص شرایط اقلیمی و آب‌وهوایی خرمشهر برای کشت چای ترش، بیان کرد: چای ترش گیاهی متحمل به شوری و گرما است و مشکلی برای کشت آن وجود ندارد.

وی در زمینه صادرات محصولات کشاورزی و نحوه صادرات آن نیز گفت: عمده صادرات ما به عراق، کویت، امارات، عمان و سوریه است و صادرات از طریق کانتینری از بندر و به صورت ترانزیت از مرز زمینی شلمچه انجام می‌شود.